paul

Wie is Paul?

Ik ben Paul Hooijkaas. Tijdens mijn jarenlange werkervaring als coach in de re-integratiebranche, heb ik een aantal mensen naar zelfstandig ondernemerschap mogen begeleiden. Een boeiend proces van zoeken, vallen, opstaan en uiteindelijk de realisatie. Of de keuze het niet te doen, wat ook een leerzame uitkomst is. Toen ik met pensioen ging, leek het mij een goed moment om zelf ook ZZP-er te worden.

Stilzitten is namelijk niets voor mij. Lekker bezig zijn, stappen zetten naar iets nieuws, iets beters, iets anders. Dat iets leuks doen, ook nog wat oplevert, is mooi meegenomen.

Ik ben eigenwijs, maar weet waarover ik het heb ….ik wil graag zelf bepalen wat en hoe ik iets doe. Toch vind ik met en voor mensen bezig zijn heel erg belangrijk in mijn werk. Het werkgebied, waarop ik mij richt, is de regio Zutphen. Daarnaast werk ik het liefst in een informele, persoonlijk sfeer, binnen een kleinschalige omgeving.

Wil je eens sparren om te kijken of ik een bepaald project voor je kan uitvoeren? Heb je advies nodig? Nodig mij uit voor een kop koffie. Dan bepalen we samen of ik diegene ben die jij zoekt.

Opgeleid als installatiemonteur

Met Werkfun ondersteun ik anderen door (technische) klussen in en om het huis uit te voeren. Mijn opleiding ligt oorspronkelijk in de installatiewereld, daarin ben ik ook een aantal jaren werkzaam geweest. Het is me altijd blijven boeien en ik heb door de jaren heen talloze klussen uitgevoerd.

Altijd onderweg!

Daarnaast verricht ik, sinds 2014, onderzoekswerk in het regionaal Openbaar Vervoer. Dat doe ik voor onderzoek- en adviesbureau Moventem te Zutphen. Maar ik doe voor hen ook andere opdrachten.

In de boeken

Ook bied ik administratieve ondersteuning aan andere ZZP’ers, bijvoorbeeld door de boekhouding voor hen bij te houden en aanvullende werkzaamheden te doen.

Een ervaren zeiler

Omdat ik een ervaren zeiler ben, vind ik het leuk mijn kennis over te dragen aan anderen, door training, meevaren en oefensessies. In één dag valt veel te leren door te doen.

In Zutphen

Tenslotte ben ik als vrijwilliger actief bij de Fluisterboten Zutphen en vind ik het leuk om als schipper mijn historische kennis over deze stad te delen met mijn gasten.